Mike Thomas,Dyrektor Generalny ds. Planowania Produktów i Innowacji MMC UK (w środku) odbiera nagrodę z rąk Redaktora Naczelnego „Auto Express” Steve Fowler’a (z lewej) oraz Szefa Działu Testów, Sean’a Carson’a (z prawej).

Nagroda

rozwiązania techniczne

Lider 4x4

Mitsubishi L200 z tytułem Pickup Roku!

W o Mitsubishi , Aktualności , Rozwiązania techniczne , L200
Opublikowano 12 lip 2017

Mitsubishi L200, już po raz trzeci z rzędu, zdobyło nagrodę "Pick Up of the Year" w konkursie magazynu Auto Express. Jury doceniło L200 za jego wszechstronność, dynamikę napędu i wysoki standard wyposażenia.

Steve Fowler, redaktor naczelny Auto Express, wyjaśnił: "Niezależnie od tego, czy chodzi o pracę w terenie czy o radość z jazdy, Mitsubishi L200 stanowi świetne połączenie tych cech, które czynią go godnym laureatem nagrody. Poza swoimi umiejętnościami „konia roboczego”, podoba nam się doskonały napęd 4x4, mocny silnik i dobre prowadzenie, oraz wyposażenie w wiele luksusowych dodatków. Jest to ciężki rok dla pick-upów, a mimo tego L200 nadal jest na szczycie ".

Mike Thomas, Dyrektor Generalny ds. Planowania Produktów i Innowacji, Mitsubishi Motors w Wielkiej Brytanii, powiedział: "Jesteśmy bardzo zadowoleni z otrzymania tej nagrody już trzeci rok z rzędu. Model L200 uosabia markę Mitsubishi – jest przykładem naszego dziedzictwa w technologii napędu na cztery koła, wyjątkowej wytrzymałości i doskonałego prowadzenia na zwykłych drogach i warunkach terenowych. Bardzo cieszymy się, że magazyn Auto Express przyznał naszemu modelowi najwyższą nagrodę w segmencie pojazdów, który charakteryzuje znacznym wzrostem sprzedaży i jest bardziej konkurencyjny niż kiedykolwiek przedtem."

Coroczny ranking magazynu „Auto Express” obejmuje 29 kategorii, a dziennikarze przyznają nagrody za największe osiągnięcia na rynku motoryzacyjnym w roku. „Auto Express” jest wiodącym brytyjskim tytułem motoryzacyjnym zarówno w wersji online, jak i drukowanej. Dziennikarze testują i sprawdzają ponad 1000 samochodów rocznie - więcej niż jakiekolwiek inne pismo - a stronę www „Auto Express” odwiedza do czterech milionów użytkowników miesięcznie.

Mitsubishi L200 jest liderem pod względem popularności modeli Mitsubishi Motors w Wielkiej Brytanii od ponad 10 lat, cały czas będąc na czele swojego segmentu. Pod koniec maja sprzedaż L200 wzrosła ponad 35 procent w porównaniu z analogicznym okresem roku ubiegłego.

Nowy model Mitsubishi L200 jest dostępny w Europie w wersjach z pojedynczą, klubową i podwójną kabiną. Najnowsze wyróżnienie „Auto Express” jest kolejnym na liście wielu nagród, które Mitsubishi L200 piątej generacji zdobyło od momentu wprowadzenia na rynek.