Mitsubishi Motors Golf Championsip 1.jpg

Bartłomiej Topa

Bezpieczeństwo 4x4

Już 16 czerwca Mitsubishi Motors Golf Championship

W o Mitsubishi , Aktualności , Bezpieczeństwo , Rozwiązania techniczne , ASX , L200
Opublikowano 06 maj 2019

Już 16 czerwca startuje turniej golfowy Mitsubishi Motors Golf Championship. To już druga edycja turnieju golfowego marki spod znaku Trzech Diamentów. Zawodom będzie towarzyszył piknik dla zawodników i zaproszonych gości a liczne atrakcje o tematyce podróżniczej mają na celu zobrazowanie hasła Mitsubishi Motors - Drive your Ambition. Imprezę zaszczycą swą obecnością znakomici aktorzy i ambasadorzy marki Mitsubishi w Polsce – Anna Cieślak i Bartłomiej Topa.

Podobnie, jak w ubiegłym roku Mitsubishi Motors Golf Championship cieszy się olbrzymim zainteresowaniem. Golfiści zarezerwowali wszystkie miejsca na turniej zaledwie w ciągu kilku dni od uruchomienia zapisów.

Drive Your Ambition
Mitsubishi Motors od lat wspiera rozwój golfa w Polsce. Marka była partnerem Polish Masters - prawdopodobnie największego cyklu turniejów dla amatorów golfa w Polsce. Organizacja zawodów pod własną marką to kolejny krok w tym rozwoju.

Do organizacji turnieju podchodzimy równie ambitnie, jak do produkcji naszych aut. Chcemy, żeby rozgrywki były dla golfistów wyzwaniem, a jednocześnie przyniosły im ogromną satysfakcję.” – mówi Yasuyuki Oyama, Prezes Zarządu Mitsubishi Motors Polska. „Pragniemy również przybliżyć ten wspaniały sport osobom, które nie miały wcześniej do czynienia z golfem. Stąd pomysł na towarzyszący turniejowi piknik.”

W niedzielę 16 czerwca na polu golfowym Sobienie Królewskie Golf & CC pod Warszawą goście mogą liczyć na wiele atrakcji, które - zgodnie z hasłem marki Mitsubishi - nawiązują do tematyki podróżniczej. Uczestnicy pikniku spotkają się ze znanymi gośćmi, wezmą udział w konkursach z nagrodami i skosztują dań z czterech stron świata. Dzieci mogą liczyć na wiele gier i zabaw a także spróbować swych sił na ściance wspinaczkowej. Goście będą także mogli przetestować najnowsze, odpowiednie na każdą podróż, modele aut Mitsubishi – Eclipse Cross, Outlander, ASX i L200.

W ramach pikniku uczestnicy wezmą także udział w lekcjach golfa pod okiem profesjonalnych trenerów.

Zaproszone gwiazdy
Swą obecność na pikniku potwierdzili także znakomici aktorzy Bartłomiej Topa i Anna Cieślak, którzy są ambasadorami marki Mitsubishi. Znany z takich hitów filmowych jak „Drogówka” czy „Karbala” Topa zasiadł ostatnio za kierownicą najlepiej wyposażonej wersji Mitsubishi Outlandera – 2019 Instyle Plus CVT z napędem na 4 koła i benzynowym, 2-litrowym silnikiem o mocy 150 KM. Wierna marce Mitsubishi już od ponad 3 lat Anna Cieślak jest ambasadorką najpopularniejszego w Polsce modelu spod znaku Trzech Diamentów - Mitsubishi ASX.

Więcej informacji o turnieju można znaleźć na stronie http://mitsubishigolf.pl/