DSCF0060

MITSUBISHI na podium rankingu j.d. power

MITSUBISHI świetnie oceniane przez klientów

MITSUBISHI najlepszą azjatycką marką w usa

Mitsubishi trzecią marką w rankingu J.D. Power

W o Mitsubishi , Aktualności , Eclipse Cross PHEV
Opublikowano 18 mar 2021

Firma Mitsubishi Motors North America, Inc. (MMNA) ogłosiła, że zajęła trzecie miejsce pośród popularnych marek w badaniu J.D. Power 2021 U.S. Customer Service Index (CSI).

Badanie J.D. Power CSI sprawdza zadowolenie klientów z usług serwisowych i napraw, wykonywanych w serwisach i punktach serwisowych dealerów. Właściciele pojazdów w wieku do trzech lat są badani pod kątem swoich ostatnich doświadczeń w zakresie obsługi serwisowej u dealerów, zarówno w kwestii prac wykonywanych w ramach gwarancji, jak i opłacanych przez klientów. Badanie sprawdza satysfakcję z wizyty w autoryzowanym serwisie w pięciu obszarach: rozpoczęcia usługi, odbioru pojazdu, serwisu, jakości usług i doradców serwisowych.

Ogółem, w badaniu w 2021 roku, Mitsubishi Motors poprawiło się w zakresie 11 punktów, zajmując trzecie miejsce wśród marek popularnych (z wyłączeniem marek premium), awansując w porównaniu do 2020 roku o jedną pozycję w rankingu. W najistotniejszej kategorii mierzonej w badaniu J.D. Power - jakości usług, Mitsubishi zajęło pierwsze miejsce wśród wszystkich popularnych marek na rynku.

Podczas, gdy w Mitsubishi Motors jest wiele ekscytujących wiadomości o nowych produktach, wyniki badania J.D. Power 2021 CSI pokazują, że nadal koncentrujemy się na tym, co naprawdę ważne - obsłudze klienta” - powiedział Mark Chaffin, dyrektor operacyjny MMNA. „Dowodem naszych osiągnięć jest utrzymanie przez nas trzeci rok z rzędu najwyższej pozycji wśród producentów azjatyckich. Osiągnęliśmy to wyłącznie dzięki entuzjazmowi i poświęceniu naszych dealerów i zespołów serwisowej obsługi posprzedażnej. Ich stałe wsparcie jest podstawowym elementem dalszego rozwoju marki na rynku amerykańskim.

Więcej informacji na temat badania oraz same rankingi marek popularnych i premium można znaleźć na stronie: https://www.jdpower.com/business/press-releases/2021-customer-service-index-csi-study

O MITSUBISHI MOTORS
Mitsubishi Motors Corporation to działający w branży motoryzacyjnej producent o zasięgu międzynarodowym, z siedzibą w Tokio, który zbudował konkurencyjną przewagę na rynku pojazdów typu SUV i pick-up oraz elektrycznych i hybryd ładowanych z gniazdka PHEV. Odkąd grupa Mitsubishi wyprodukowała swój pierwszy samochód, ponad sto lat temu, marka wykazała się ambitnym i często rewolucyjnym podejściem, rozwijając nowe klasy pojazdów i wprowadzając technologie wyznaczające standardy nowoczesności. Strategia marki, tkwiąca w genach Mitsubishi Motors, trafi do gustów ambitnych kierowców, gotowych rzucić wyzwanie konwencjom i zdecydować się na zmiany. Zgodnie z tą filozofią, firma Mitsubishi Motors wprowadziła w 2017 roku nową strategię marki, wyrażoną w sloganie „Drive Your Ambition” - połączenie osobistego zaangażowania z chęcią odkrywania i rozwoju oraz odzwierciedlenie stałego dialogu między marką a jej klientami. Dzisiaj Mitsubishi Motors intensywnie inwestuje w innowacyjne technologie, atrakcyjny design i rozwój produktów, dostarczając klientom na całym świecie ekscytujące pojazdy, znane z wyrazistego charakteru.